UWAGA !!!
Wykryto, iż właśnie używasz przeglądarki Internet Explorer 6.
W związku z tym, iż przeglądarka ta nie spełnia podstawowych standardów oraz zgodnie z zaleceniami producenta należy zaktualizować ją do nowszej wersji.
Dalsze przeglądanie naszej strony przy użyciu Internet Explorer 6 będzie powodowało nieprawidłowe wyświetlanie niektórych elementów.

ZAMKNIJ

Sodra Wielkanocna

 

Historia potrawy:

Przyrządzana podczas Świąt Wielkiejnocy na terenie powiatu chrzanowskiego, głównie w Gminie Libiąż, podawana na śniadanie, gdy wszystkie produkty zostały wcześniej poświęcone w kościele.

Składniki:

  • 1 kostka smalcu
  • 1 kg boczku wędzonego surowego
  • 1 kg kiełbasy
  • 0,5 kg szynki wędzonej
  • 20 szt. jajek
  • 1 kg korzenia chrzanu
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Boczek, kiełbasę i szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu. Na tarce na dużych oczkach zetrzeć chrzan, dodać 10 ugotowanych na twardo jajek pokrojonych w ćwiartki. Wbić 10 jajek surowych i smażyć ciągle mieszając. Doprawić pieprzem i solą do smaku.

Piątek, 04 października 2019
Europa.eu
Leader
PROW
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Działalność Lokalnej Grupy Działania „Partnerstwo na Jurze” jest współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Zachodnia malopolska
Facebook
ZRZESZONE GMINY
Alwernia Babice Chrzanów Libiąż Trzebinia
BIP
NEWSLETTER
Najnowsze informacje o naborach, imprezach, szkoleniach prosto na Twój e-mail.
Kroppa
Projekt finansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 – 2013. Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.
Partnerstwo Na Jurze