UWAGA !!!
Wykryto, iż właśnie używasz przeglądarki Internet Explorer 6.
W związku z tym, iż przeglądarka ta nie spełnia podstawowych standardów oraz zgodnie z zaleceniami producenta należy zaktualizować ją do nowszej wersji.
Dalsze przeglądanie naszej strony przy użyciu Internet Explorer 6 będzie powodowało nieprawidłowe wyświetlanie niektórych elementów.

ZAMKNIJ

Parzybroda

 

Historia:

Potrawa ta jest niezwykle łatwa w przygotowaniu i znana na terenie powiatu chrzanowskiego od przeszło 100 lat. Cechą charakterystyczną są długie paski grubo krojonej kapusty, które gdy się je jadło często parzyły brodę.

Składniki:

  • Ziemniaki
  • Warzywa
  • Biała kapusta
  • Smalec
  • Koper,
  • Kminek
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki i warzywa gotujemy z większą ilością wody. Osobno gotujemy grubo pokrojoną kapustę, którą następnie odcedzamy i dodajemy do ziemniaków z warzywami. do tego dodajemy łyżkę smalcu oraz koper, kminek, sól i pieprz.

Poniedziałek, 17 lipca 2017
Europa.eu
Leader
PROW
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Działalność Lokalnej Grupy Działania „Partnerstwo na Jurze” jest współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Zachodnia malopolska
Facebook
ZRZESZONE GMINY
Alwernia Babice Chrzanów Libiąż Trzebinia
BIP
NEWSLETTER
Najnowsze informacje o naborach, imprezach, szkoleniach prosto na Twój e-mail.
Kroppa
Projekt finansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 – 2013. Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.
Partnerstwo Na Jurze