Skip to content
Menu
EKOMUZEUM Gościńca 4 Żywiołów – 26 października 2017

26 października 2017 roku, odbyła się wizyta studyjna do EKOMUZEUM Gościńca 4 Żywiołów, realizowana w ramach projektu współpracy „Rozwój ekomuzeów na rzecz promocji turystyki na obszarach wiejskich i małych miast”

14 uczestników Lokalnej Grupy Działania ,,Partnerstwo na Jurze” uczestniczyło w wizycie studyjnej zorganizowanej przez Gościec 4 Żywiołów. Pomimo intensywnego programu wszyscy uczestnicy byli ogromnie zadowoleni z wizyty. Odwiedziliśmy wspaniałe miejsca, spotkaliśmy ciekawych ludzi z ogromną pasją i wrażliwością, spróbowaliśmy znakomitych potraw, zapoznaliśmy się z historią Lanckorony.

Bardzo dziękujemy Pani Renacie Bukowskiej Prezes Zarządu Gościńca 4 Żywiołów oraz Pani Ewie Frosztęga Wiceprezes Zarządu za poświęcony czas i podzielenie się z nami swoją wiedzą i umiejętnościami oraz niezwykłą organizację i dopilnowanie najmniejszych szczegółów  podczas wizyty.

 

Poniżej przedstawiamy odwiedzone przez nas miejsca:

 

Dom Kultury w Świnnej Porębie

Świnna Poręba 103, 34-106 Świnna Poręba

Spotkanie z KGW ” Świnna Poręba” – warsztaty kulinarne i prezentacja tradycyjnych przepisów i urządzeń kuchennych . Warsztaty kulinarne połączone z degustacją.

Galeria Produktu Lokalnego

Stryszów 149,
34-146 Stryszów

Wizyta w Galerii Produktu Lokalnego – miejsce warsztatów rękodzielniczych oraz sklepik produktu lokalnego. Prezentacja Stryszów- Ekomuzeum Przydrożnej Modlitwy. Galeria i sklepik produktu lokalnego.

Edukacyjne Gospodarstwo „Pod Rogalem”

ul. Palecka 73,
34-143 Lancorona

Wizyta w Edukacyjnym Gospodarstwie „Pod Rogalem” – spotkanie z gospodarzami obiektu. Prezentacja oferty Ekomuzealnej. Przerwa kawowa. Zwiedzanie Trasy Ekomuzeum Lanckorony.

Gospodarstwo Agroturystyczne „W Aroniach”

Izdebnik 495,
34-144 Izdebnik

Wizyta w Edukacyjnym Gospodarstwie Agroturystycznym „W Aroniach” – Spotkanie z gospodarzami obiektu. Prezentacja oferty Ekomuzealnej. Obiad

Inkubator Kuchenny

Zakrzów 175,
34-145 Zakrzów

Prezentacja funkcjonowania Inkubatora Kuchennego, znajdującego się na kulinarnym szlaku Gościńca 4 Żywiołów. Założenia powstającego Centrum Kultury Kulinarnej.

Pozostałe z kategorii